Neem tijd om na te denken

Neem tijd om na te denken

 
Neem tijd om na te denken
 
Als je net ontslagen bent, te horen hebt gekregen dat je boventallig bent of eigenlijk heel iets anders wilt doen, is het nodig om na te denken. Nadenken over wat wil en kan je doen om weer aan het werk te komen. En dat is best lastig. Zeker als het negatieve bericht van ontslag of boventalligheid net is binnengekomen. Dan heb je even de tijd nodig. Je zult eerst dat negatieve en voor de meesten heel vervelende bericht dienen te verwerken. Je nieuwe situatie dienen te accepteren. Het is zoals het is, is makkelijk gezegd, alleen voelt het meteen van hup en we gaan weer vrolijk verder? Nee, bij de meesten zeker niet. 
 
Het is belangrijk om als je inderdaad je werk bent kwijtgeraakt uit eigen of gedwongen keuze de tijd te nemen om dat te verwerken. Je mist immers je werkzaamheden, je collega's, je verantwoordelijkheden vallen weg, je telefoon gaat minder vaak, je krijgt ineens veel meer vrije tijd als je niet meteen iets anders hebt. Kortom, er verandert ineens nogal veel. En daar hebben we allemaal even de tijd voor nodig. Om los te laten en om te accepteren. Pas als je dat goed hebt gedaan en verwerkt, heb je ruimte om je te richten op een nieuwe uitdaging. 
 
Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om dit niet te doen en gewoon meteen door te gaan naar je volgende baan. Zeker, kan dat. Alleen is de kans dan groot dat je het later alsnog voorgeschoteld krijgt. Misschien klinkt dit stom, alleen neem van mij aan, het is zo. Er is veel onderzoek naar gedaan, er wordt veel over geschreven en ik kom het dagelijks tegen in de praktijk.
 
Soms is het zo dat je door je anderen niet de ruimte krijgt om na te denken. Dat is een lastige situatie. En ook heel vervelend om je onder druk gezet te voelen door anderen. Let wel dat de meesten je willen helpen om zo snel mogelijk weer werk te vinden. Te zorgen dat je niet te lang stil zit en misschien wel depressief raakt, etc. Alleen zijn die goedbedoelde adviezen en hulp niet altijd op het juiste moment. Soms ben je er nog niet klaar voor. Het kan maar zo zijn dat je even helemaal niet wat wie je bent, wat je kan, wat je wilt, wat je voor een ander kunt betekenen. "En is dat gek?" krijg ik vaak als vraag gesteld. Mijn antwoord is altijd: "nee hoor, dat is niet gek. De een heeft langer de tijd nodig dan de ander. De ander begrijpt dat alleen niet altijd, maakt zich misschien wel zorgen. En die vacatures die je onder je neus geschoven krijgt en alle adviezen komen echt uit een goed hart. Alleen ervaar jij dit nu nog als last. En dat dien je duidelijk te maken."
 
Neem de tijd om na te denken. Het stoppen van je werk is ook zeker een nieuwe kans. Je kunt heel wat anders gaan doen. Durf tijd te nemen om na te denken. Laat je niet al te veel beïnvloeden door anderen daarin. Jij bepaalt jouw tempo. Het is jouw carrière, jouw leven. Lastig soms hoor om echt tijd te nemen, alleen gun het jezelf. Neem de regie. Je hebt het nodig.
 
Success is a journey, follow your OWN route
 
Wil je van gedachten wisselen hierover of tips? Neem gerust contact op.
SHARE:

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

Archief

2017
mei
Vastzitten in je eigen patroon en gedachten
24-05-2017 door Linda Krohne
februari
2016
oktober
Do more of what makes you happy
08-10-2016 door Linda Krohne
april
Ik weet niet of ik het wel kan
15-04-2016 door Linda Krohne
Netwerk je naar Werk
06-04-2016 door Linda Krohne
maart
Verleid de recruiter
25-03-2016 door Linda Krohne
Success is a Journey, follow your own route
18-03-2016 door Linda Krohne
Succes is a journey
15-03-2016 door Linda Krohne
2015
december
Bericht December
16-12-2015 door Linda Krohne
januari
Bericht januari 2015
16-01-2015 door Linda Krohne
route
Postbus 719
7400 AS DEVENTER
The Netherlands
route
Marchantstraat 4
7333 GT Apeldoorn
The Netherlands
route
+31 6 28 31 10 33

KvK: 63284073

Bel mij terug

Stuur een bericht