Ik weet niet of ik het wel kan

Ik weet niet of ik het wel kan

Ik weet niet of ik het wel kan

Soms heb je van die momenten dat je zo ongelooflijk aan jezelf twijfelt. Volgens mij hebben we dat allemaal wel eens. Plotseling bekruipt mij dat onzekere gevoel, begin ik zenuwachtig te worden. Vreselijk vind ik dat. Vroeger ging ik daar anders mee om dan nu. Vroeger werd ik stil, sloeg ik dicht, verteld het niemand. Want waarom zou ik daar een ander mee lastig vallen? Niemand zit toch te wachten op een onzeker iemand die op het punt staat om te gaan huilen van de negatieve emoties die haar op dat moment overspoelen.

Foute gedachte kwam ik later achter. Daar heb je nou juist vrienden voor. Door dit soort gevoelens en gedachten bespreekbaar te maken met goede vrienden, kom je tot andere inzichten en interpretatie. Want hoe ik iets zie, zo kijkt een ander er meestal niet naar. Vervolgens hoor je dat anderen daar ook wel eens mee worstelen of geconfronteerd worden. Dat veranderde de kijk op mijzelf. Oh, ik ben dus niet de enige. Het is dus eigenlijk best normaal dat dit je overkomt. En degene die naar mij luistert, helpt mij door zijn/haar interpretatie en inzicht te geven. Daardoor zie je oplossingen en raak je de negatieve emoties kwijt.

En om eerlijk te zijn, het is heel goed dat je soms denkt: ik weet niet of ik het wel kan... Dat betekent dat je op het punt staat iets nieuws te gaan doen. Je treedt uit je comfortzone. Dat is goed. Dat is ontwikkeling, groei.

Omring je met mensen die voor jouw van toegevoegde waarde zijn, die luisteren en helpen. Zomaar, omdat jij jij bent.

Success is a journey...

 

Heb je een klankbord nodig? Neem gerust contact op.

 

 

 
SHARE:

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

Archief

2017
mei
Vastzitten in je eigen patroon en gedachten
24-05-2017 door Linda Krohne
februari
2016
oktober
Do more of what makes you happy
08-10-2016 door Linda Krohne
april
Ik weet niet of ik het wel kan
15-04-2016 door Linda Krohne
Netwerk je naar Werk
06-04-2016 door Linda Krohne
maart
Verleid de recruiter
25-03-2016 door Linda Krohne
Success is a Journey, follow your own route
18-03-2016 door Linda Krohne
Succes is a journey
15-03-2016 door Linda Krohne
2015
december
Bericht December
16-12-2015 door Linda Krohne
januari
Bericht januari 2015
16-01-2015 door Linda Krohne
route
Postbus 719
7400 AS DEVENTER
The Netherlands
route
Marchantstraat 4
7333 GT Apeldoorn
The Netherlands
route
+31 6 28 31 10 33

KvK: 63284073

Bel mij terug

Stuur een bericht