Vastzitten in je eigen patroon en gedachten

Vastzitten in je eigen patroon en gedachten

Vastzitten in je eigen patroon en gedachten, een verhaal uit de praktijk.

 

Van de week kwam er een jongeman in de praktijk die al een aantal keren was geweest. Mijn collega Ben vraagt af en toe mijn ondersteuning bij een sessie met klanten omdat ik mijn intuïtie gebruik. Een dag ervoor zei ik al tegen Ben, mijn collega die ik assisteer in duo coaching sessies, dat er een shift zal plaatsvinden omdat de klant er niet meer onderuit kan. "Waar onderuit?"
"De waarheid dat hij eerlijk dient te zijn. Let maar op."
 
Hij kwam langs en had weer een stap gezet in het afbouwen van medicatie. We gaan de goede kant op. Zoals altijd bouwden we het op en ik voelde al dat het inderdaad zou gebeuren. Hij zal vastlopen, klem komen te zitten in zijn eigen patroon.
Klant beweerde namelijk dat anderen kwaad over hem spreken. Dus als hij zijn ouders ziet kletsen, heeft hij meteen de gedachte dat het over hem zal gaan. Met tot gevolg dat hij boos wordt en het gesprek wilt saboteren. Dit is niet alleen bij ouders, ook bij vrienden. Oftewel, er is sprake van een patroon. Een patroon die te maken heeft met het feit dat hij zaken buiten zichzelf legt. Zij doen het. Klant laten kloppen via EFT, Emotional Freedom Techniques, op verantwoordelijkheid. En dat ging rap.
 
Je zag dat zijn ogen open gingen. Zijn houding veranderde en er kwam een lachje. Dat lachje was zo belangrijk en Ben ging daar meteen op in. En er gebeurde het volgende:
"Wat gebeurt er?"
"Nou weet niet."
"Jawel, dat weet je wel.Wat gebeurde er?"
Stilte.... "
Wat was dat voor lachje?"
"Geen idee."
"Dat lachje was: uh oh, ik ben betrapt."
"Ja, ja als ik eerlijk ben klopt dat wel ja. Ik realiseer mij iets."
 
En daar pakte ik het stokje over, om hem te helpen het uit te spreken, want hij weet dat ik het al weet, dus hij komt er niet onderuit en dat weet hij inmiddels ook. Erkenning en acceptatie is namelijk cruciaal om te kunnen loslaten. 
 
"Klopt, wat realiseer je je?"
"Uhmmm"
"Vertel maar, je weet dat we niet oordelen."
"Ja dat is waar. Nou....Ik doe dit allemaal zelf. Ik bedenk/verzin dat ze over mij aan het praten zijn. Als ik dan vraag of ze over mij praten wordt het ontkent en dan word ik boos. Wat maakt je dan boos? Ik voel mij zo vreselijk onzeker en die onzekerheid maakt me kwetsbaar. En dat, dat wil ik niet. Dat wil ik niet zijn, dat wil ik niet voelen."
 
Kwetsbaar zijn is dus doodeng
 
Kijk, en daar gebeurde het, de shift, de verandering. Hij realiseerde zich wat er bij hem gebeurt als mensen kletsen en hoe hij daarop reageert. Een heel belangrijk moment.
 
De volgende keer gaan we verder met de kwetsbaarheid. Want hoe ga je daar nu mee om?
Met tips en advies en huiswerk is hij naar huis gegaan en ik verwacht dat hij nog een sessie nodig heeft, om het geheel af te kunnen sluiten. Heel mooi om mee te mogen maken, om te mogen assisteren en om iemand verder te mogen helpen die vastzat in zijn eigen patroon en gedachten.
 
Is dit verhaal herkenbaar voor jou? Neem dan gerust contact op, ik ben altijd bereid je te helpen met gratis tips en advies. Bel of app gerust naar 06-28311033 of neem contact op via mail.
 
Warme groet, Linda Krohne
SHARE:

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

Archief

2017
mei
Vastzitten in je eigen patroon en gedachten
24-05-2017 door Linda Krohne
februari
2016
oktober
Do more of what makes you happy
08-10-2016 door Linda Krohne
april
Ik weet niet of ik het wel kan
15-04-2016 door Linda Krohne
Netwerk je naar Werk
06-04-2016 door Linda Krohne
maart
Verleid de recruiter
25-03-2016 door Linda Krohne
Success is a Journey, follow your own route
18-03-2016 door Linda Krohne
Succes is a journey
15-03-2016 door Linda Krohne
2015
december
Bericht December
16-12-2015 door Linda Krohne
januari
Bericht januari 2015
16-01-2015 door Linda Krohne
route
Postbus 719
7400 AS DEVENTER
The Netherlands
route
Marchantstraat 4
7333 GT Apeldoorn
The Netherlands
route
+31 6 28 31 10 33

KvK: 63284073

Bel mij terug

Stuur een bericht